Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Birgitte Kjær
Freelance religionspædagog og forfatter

birgittekjaer4@gmail.com
Tlf.: 22547527

Birgitte er uddannet lærer fra N. Zahles seminarium 1981 og cand.philol. fra Norsk Lærerakademi 1994 (svarende til den danske titel ”cand.mag.”) i kristendomskundskab og pædagogik.

Indenfor religionspædagogik har Birgitte et særligt fokus på børn og tro, kristen opdragelse i hjem, skole og kirke, samt kristendomsundervisning i skolen. Hun står bag en lang række udgivelser, senest Grav dybt. 298 andagter for børn og voksne om (næsten) alt mellem himmel og jord (2021) og Søg højt. 127 andagter for børn og voksne til årets højtider og mærkedage (2022).

Birgitte tilbyder følgende indenfor det religionspædagogiske område:

 • Undervisning
 • Kurser
 • Foredrag
 • Konsulentvirksomhed
 • Projekter
 • Skriveopgaver

Download CV

Kurser og foredrag

 1. At leve med Gud i familien
  I den kristne familie er der altid én mere til stede end dem, vi kan se: Gud. At himlens og jordens skaber og Herre vil tage del i vores liv, tale til os og lytte til os, er helt ubegribeligt stort. Hvordan skaber vi rum for hans nærvær i hverdagen og på årets særlige dage?
 2. Grav dybt! Søg højt!
  At udforske troens landskab med børn.
  Hvordan deler vi den kristne tro med børn? Hvilke temaer kan vi tage op? Og hvor finder vi inspiration til det? Foredraget giver både del i teorier og i erfaringer fra hjem, folkekirke, børne/ungdoms-foreninger og kristne skoler – og ikke mindst fra arbejdet med to noget utraditionelle hjælpemidler til den kristne oplæring: Grav dybt. 298 andagter for børn og voksne om (næsten) alt mellem himmel og jord, og Søg højt. 127 andagter for børn og voksne til årets højtider og mærkedage.
 3. Børns kristne oplæring – et helikopterperspektiv
  Vi vil søge det store overblik: Hvor møder børn kristendommen, og hvordan ser mødet ud i de forskellige sammenhænge? Med et historisk perspektiv vil forståelsen af landskabet øges. Derfra vil vi zoome ind på børnene: Hvordan tilegner de sig troen og livet med Gud? Og vi vil zoome ud: Hvad betyder den større samfundsmæssige kontekst for oplæringen? Foredraget slutter med en række udfordringer til kristenfolket.
 4. Hele Bibelen til børn og unge.
  Hvordan hjælper vi bedst børn og unge til efterhånden at integrere de mange stumper og glimt, de får af Bibelen, ind i et mangefacetteret og komplekst, men sammenhængende hele, som holder i virkelighedens verden?
 5. Et liv med børn og kristendom
  I mit liv har der været et dejligt mylder af børn: nevøer og niecer, spejderpiger, lejrbørn, børneklub-børn, søndagsskole-børn, store og små elever, legestuebørn, konfirmander, nabobørn, egne børn … Jeg har haft rige muligheder for at være sammen med børnene om bibelhistorie, tro og kristenliv – og for at dygtiggøre mig til det, hjælpe andre med det og at skrive om det. Gennem fortællingen vil man få et solidt indblik i de forskellige fora, hvor børn møder kristendommen i dagens Danmark.