Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

GT/NT kursus

Følg et tidligere kursus som selvstudium.

GT/NT kursus

2 kurser: Gammel Testamente og Ny Testamente

I 4 år underviste Professor i Gammel Testamente Nicolai Winther-Nielsen i hele GT. Ligeså underviste Christian Schøler Holmgaard i Det Nye Testamente. Nicolai er nu gået på pension og Christian er optaget af anden undervisning. Men du kan få adgang til et gammelt kursus og stadig få glæde af deres viden som selvstudium.

Hvordan forløber kurset?

Der gives adgang til refleksionsspørgsmål, optagelser af tidligere timer og andre ressourcer på enten GT- eller NT-kurset. Du kan bruge disse til fordybelse og ny viden, når du holder andagt.

Hvem kan deltage?

DBI’s online bibelundervisning er for både nye og erfarne bibellæsere. Kurset er målrettet lægfolk og lærere såvel som prædikanter og præster, der ønsker at leve sig dybere ind i bibelteksterne.

Hvad koster det?

  • 500 kr. for enten NT eller GT kurset.
  • Anbefalet bogindkøb: Ca. 200 kr.

Tilmelding

Tilmeld dig her


Spørgsmål om kurset og om tilmelding

Skriv til: 

Margrethe Bang Rye Kofod
Administrativ leder af CTIP

mbrk@dbi.edu
Tlf.: 51181277
Læs mere

Bachelor i teologi

 


Det siger deltagerne der fulgte GT kurset ved live undervisning:

Vibeke Løppenthin Munk: Jeg har givet GT kursus, som en gave til mig selv, til min personlige bibellæsning. I min hverdag, er jeg er god til at prioritere daglige andagter i familien og oplever stor velsignelse i det kristne børnearbejde, men regelmæssig tid alene med Gud, med bibellæsning og bøn, smuldrer let for mig. Det er godt for mig at have en fast plan for hvad jeg skal læse, med reflektionsspørgsmål til og så er det berigende at læse/høre de andre deltageres kommentarer og refleksioner over samme tekst og på den måde følges ad gennem GT. Det er godt at arbejde i dybden med lidt her og lidt der fra Bibelen, men det åbner Bibelen op for mig på ny, at læse fra en ende

Vagn Juhl Jensen: Jeg har fulgt GT online kurset i 30 uger. Jeg kan varmt anbefale det … Kurset er præget af tillid til at Bibelen er Guds ord, så ønsker man at få overblik over GT og få større indblik i Guds handlemåde med sit folk, og hvordan han lovede at sende Messias til frelse for alle folk, så er her en fantastisk mulighed.

Anker Stensig Andersen: Den guidede læsning og de daglige spørgsmål, tillige med den uundværlige “Læseguide til Gammel Testamente”, giver en sund rytme i granskningen af Guds ord i GT. Der ligger en stor værdi i at se, hvad Guds ånd åbenbarer for de andre deltagere. Der kommer mange “øjenåbnere”, ved at gå på denne vej til Emmaus sammen med Jesus. Jeg vil sige med disciplene: “Brændte vore hjerter ikke i os, mens han talte til os på vejen og åbnede Skrifterne for os”.

Britta Mortensen: Man kan stille alle tænkelig spørgsmål til vores underviser Nicolai Winther Nielsen, der ved utrolig meget. Jeg har fået svar på RIGTIG meget af det jeg før ikke har forstået ved GT.

Anna-Lærke Møller Sørensen: Jeg er ellers garvet bibellæser, men jeg skal da lige love for, at jeg har fået kam til mit hår med den ekstremt vidende GT-lærer, Nicolai Winther Nielsen. Jeg kan varmt anbefale kurset, som kan følges på mange niveauer.

Lone Stonor Kristensen: Tiden med bibelstudiet er dagens bedste, jeg glæder mig daglig til at komme i gang. Evangeliet udfolder sig med nye vinkler og dybder gennem læsningen og de indimellem provokerende spørgsmål, som tvinger til ”skæv” eftertænksomhed og fører til større Indsigt i, hvordan hele testamentet – og Guds planer – hænger sammen … Samtidig er der frit slag til at stille alle de spørgsmål, man falder over under læsningen – Nicolai besvarer dem alle ud fra hans omfattende viden og åbenhed. Det opleves som en ”once in a life time” mulighed.

Finn Najbjerg: DBI Onlinekursus i GT er et udbytterigt tilbud til alle bibellæsere. Gennemlæsningen af GT suppleres med ugentlig onlineundervisning med tekstgennemgang og hjælp til forståelse af vanskelige tekster og emner. Kurset er en god øjenåbner for GTs budskab, og GT som fundamentet for hele bibelens budskab. Det vil være mit håb, at kurset må udbredes, og ingen vil sige, at det er på for højt et niveau for mig. Det er for alle!