Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

GT kursus

Læs Gammel Testamente med gode ressourcer og vejledning

GT kursus

Gammel Testamente i dit tempo

Læser Gamle Testamente på 3 år eller på 365 dage. Deltag desuden i undervisning ved Nicolai Winther-Nielsen frem til sommer 2024.

Hvordan forløber kurset?

På hver læsedag vil der være en kort tekst om de kapitler vi læser, reflektionsspørgsmål og ugens salme som du kan læse og bede med link til den tekstnære oversættelse Den Frie Bibel, som blandt andet flere undervisere på Dansk Bibel-Institut arbejder med at oversætte. Undervisning i salmer i bøn indgår på kurset. Der vil også være optagen undervisning til hver bog i Det Gamle Testamente ved professor i Gammel Testamente Nicolai Winther-Nielsen. Endelig er der henvisninger til interessante ting udenfor kurset, så som en artikel eller en optagelse af anden relevant undervisning. De over 1000 spørgsmål til det samlede kursus, kan besvares på kurset så du kan dele dine refleksioner med andre kursusdeltagere, hvis du ønsker det.

Kurset er selvstudie, men der vil blive arrangeret spørgetimer af og til ved Dansk Bibel-Instituts Gammel Testamente undervisere ved interesse fra deltagerne. Desuden underviser Professor i GT Nicolai Winther-Nielsen regelmæssigt frem til sommeren 2024. Ud over dit arbejde med studiedagenes spørgsmål, kan du skrive dine egne spørgsmål til brevkassen eller direkte til GT til tovholderen på kurset, bachelor i i teologi og administrativ leder af CTIP Margrethe Bang Rye Kofod, og få svar på dine spørgsmål.

Der gives 18 måneders adgang til alt materialet på hver kursusdel ved tilmelding.

Hvem kan deltage?

DBI’s online bibelundervisning er for både nye og erfarne bibellæsere. Kurset er målrettet lægfolk og lærere såvel som prædikanter og præster, der ønsker at leve sig dybere ind i bibelteksterne og vil drøfte spørgsmål og overvejelser med andre læsere i et online forum.

Hvad koster det?

  • 1000 kr pr del.
  • Mulighed for delvis friplads for studerende på SU eller udfordret økonomi
  • Anbefalet bogindkøb: Ca. 200 kr.

Tilmelding

Tilmeld dig her


Spørgsmål

Skriv til: 

Margrethe Bang Rye Kofod
Administrativ leder af CTIP

mbrk@dbi.edu
Tlf.: 51181277
Læs mere

Bachelor i teologi

 


Det siger deltagerne:

Vibeke Løppenthin Munk: Jeg har givet GT kursus, som en gave til mig selv, til min personlige bibellæsning. I min hverdag, er jeg er god til at prioritere daglige andagter i familien og oplever stor velsignelse i det kristne børnearbejde, men regelmæssig tid alene med Gud, med bibellæsning og bøn, smuldrer let for mig. Det er godt for mig at have en fast plan for hvad jeg skal læse, med reflektionsspørgsmål til og så er det berigende at læse/høre de andre deltageres kommentarer og refleksioner over samme tekst og på den måde følges ad gennem GT. Det er godt at arbejde i dybden med lidt her og lidt der fra Bibelen, men det åbner Bibelen op for mig på ny, at læse fra en ende

Vagn Juhl Jensen: Jeg har fulgt GT online kurset i 30 uger. Jeg kan varmt anbefale det … Kurset er præget af tillid til at Bibelen er Guds ord, så ønsker man at få overblik over GT og få større indblik i Guds handlemåde med sit folk, og hvordan han lovede at sende Messias til frelse for alle folk, så er her en fantastisk mulighed.

Anker Stensig Andersen: Den guidede læsning og de daglige spørgsmål, tillige med den uundværlige “Læseguide til Gammel Testamente”, giver en sund rytme i granskningen af Guds ord i GT. Der ligger en stor værdi i at se, hvad Guds ånd åbenbarer for de andre deltagere. Der kommer mange “øjenåbnere”, ved at gå på denne vej til Emmaus sammen med Jesus. Jeg vil sige med disciplene: “Brændte vore hjerter ikke i os, mens han talte til os på vejen og åbnede Skrifterne for os”.

Britta Mortensen: Man kan stille alle tænkelig spørgsmål til vores underviser Nicolai Winther Nielsen, der ved utrolig meget. Jeg har fået svar på RIGTIG meget af det jeg før ikke har forstået ved GT.

Anna-Lærke Møller Sørensen: Jeg er ellers garvet bibellæser, men jeg skal da lige love for, at jeg har fået kam til mit hår med den ekstremt vidende GT-lærer, Nicolai Winther Nielsen. Jeg kan varmt anbefale kurset, som kan følges på mange niveauer.

Lone Stonor Kristensen: Tiden med bibelstudiet er dagens bedste, jeg glæder mig daglig til at komme i gang. Evangeliet udfolder sig med nye vinkler og dybder gennem læsningen og de indimellem provokerende spørgsmål, som tvinger til ”skæv” eftertænksomhed og fører til større Indsigt i, hvordan hele testamentet – og Guds planer – hænger sammen … Samtidig er der frit slag til at stille alle de spørgsmål, man falder over under læsningen – Nicolai besvarer dem alle ud fra hans omfattende viden og åbenhed. Det opleves som en ”once in a life time” mulighed.

Finn Najbjerg: DBI Onlinekursus i GT er et udbytterigt tilbud til alle bibellæsere. Gennemlæsningen af GT suppleres med ugentlig onlineundervisning med tekstgennemgang og hjælp til forståelse af vanskelige tekster og emner. Kurset er en god øjenåbner for GTs budskab, og GT som fundamentet for hele bibelens budskab. Det vil være mit håb, at kurset må udbredes, og ingen vil sige, at det er på for højt et niveau for mig. Det er for alle!