Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Gammel testamente kursus i dit tempo

Du kan allerede nu starte kurset, der dog er under opbygning.

Igennem flere år har vi kunnet tilbyde Gammel testamente læsning på et år. Læsningen er gået rigtig stærkt, men nu kan du fra august 2023 fordybe dig i Gammel Testamente hvor kurset kan læses over 3 år, da det deles i 3 dele. Det er dog stadig muligt at vælge at læse alle 3 dele over et år hvis man ønsker dette.

Læser du Det Gamle Testamente på 3 år med en del om året, er vores officielle læsedage mandag, onsdag og fredag. Du læser ca 40 af årets 52 uger og der vil derfor være lagt ferie ind i læseplanen, der tager udgangspunkt i at du starter læsningen til august. 

Det er også muligt at bruge en alternativ læseplan hvor du læser hver dag i 365 dage, så du på et år arbejder dig igennem alle 3 kursusmoduler.

På hver læsedag vil der være en kort tekst om de kapitler vi læser, reflektionsspørgsmål og ugens salme som du kan læse og bede med link til den tekstnære oversættelse Den Frie Bibel, som blandt andet flere undervisere på Dansk Bibel-Institut arbejder med at oversætte. Undervisning i salmer i bøn indgår på kurset. Der vil også være optagen undervisning til hver bog i Det Gamle Testamente ved professor i Gammel Testamente Nicolai Winther-Nielsen. Endelig er der henvisninger til interessante ting udenfor kurset, så som en artikel eller en optagelse af anden relevant undervisning. De over 1000 spørgsmål til det samlede kursus, kan besvares på kurset så du kan dele dine refleksioner med andre kursusdeltagere, hvis du ønsker det.

Selvom kurset er selvstudie, vil der blive arrangeret spørgetimer af og til ved Dansk Bibel-Instituts Gammel Testamente undervisere ved interesse fra deltagerne. Skriv desuden dine spørgsmål til brevkassen eller direkte til GT til tovholderen på kurset, bachelor i i teologi og administrativ leder af CTIP Margrethe Bang Rye Kofod, og få svar på dine spørgsmål.

Det er muligt at opstarte kurset også på et andet tidspunkt af året end august og læse præcis i dit eget tempo, hvor du lægger ferier ind der hvor du måtte ønske det selv. Kontakt Margrethe på mbrk@dbi.edu ved ønske om opstart på et alternativt tidspunkt af året.