Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Det, der gør hele forskellen

Jeg fandt lidt guld hos C.S. Lewis, som åbnede mine øjne på ny for noget af det vigtigste.

Af admin. leder af CTIP, Michael Agerbo Mørch

Den seneste tid har jeg været lidt optaget af C.S. Lewis. Dels har jeg læst en biografi om ham, dels har jeg læst lidt i hans egne bøger. Han var en fascinerende figur! Særligt spændende er hans omvendelse fra ateisme til kristentro og den formidable formidlingsevne han havde, så han kunne sætte forståelige ord og indtagende billeder på livet og særligt livet med Gud.

Mens jeg har læst disse ting, har jeg også forberedt undervisning til et par bibelcamps, som løber af stabelen de kommende uger. Begge steder skal jeg undervise om discipelskab, fordi jeg har skrevet en lille bog om netop det emne sammen med et par venner (Jesus uden filter. Discipelskab i hverdagen). Når jeg tænker på discipelskab, så tænker jeg på mange ting. Discipelskab kan siges at være et synonym for “at leve som kristen”, så det indeholder naturligvis mange forskellige elementer.

Et centralt element er jo mission: At vi er sendt i Kristi sted for at vidne om frelsen i Jesu navn. Hvis ikke mennesker hører og kommer til tro, så er de fortabt. Derfor er der intet vigtigere.

Selvom jeg ved det – og har hørt det tusindvis af gange – så ramte det mig alligevel som et lyn fra en klar himmel, da C.S. Lewis sætter det helt på spidsen i slutningen af Det er kristendom: 

På samme måde eksisterer kirken kun for at drage mennesker ind i Kristus. Hvis den ikke gør det, er alle katedralerne, hele præsteskabet, alle missionsselskaberne, alle prædikenerne, ja, Bibelen selv, simpelt hen spild af tid. Det var Guds eneste formål med at blive menneske. (s. 182)

(Det oprindelige citat fra bogen Mere Christianity lyder: “In the same way the Church exists for nothing else but to draw men into Christ, to make them little Christs. If they are not doing that, all the cathedrals, clergy, missions, sermons, even the Bible itself, are simply a waste of time. God became Man for no other purpose.” (s. 167))

Jeg synes, det er værd at overveje, nu hvor vi går ind i en måned uden megen kirkelig aktivitet. Hvad er egentlig meningen med livet? Hvorfor er vi her? Hvorfor er kirken her? Hvorfor kom Guds søn til jorden? Lewis peger os i den rigtige – og udfordrende – retning.